Македонец ја отвора новата сезона на „Ѕвездите на Гранд“

Христијан Тришоски (24), младиот талентиран музичар од Кичево е Македонецот кој ќе го скрши мразот на новата гламурозна сцена во студиото и ќе ја отвори новата сезона на најпопуларното регионално музичко шоу „Ѕвездите на Гранд“.

Имено, претстојниот викенд, во сабота на 24 септември со почеток во 20 часот започнува 11. по ред телевизиска сезона на регионалниот музички натпревар „Ѕвездите на Гранд“, а честа прв да настапи на новата сцена ја има токму нашиот Христијан Тришоски.

Тришоски со музика започнува да се занимава уште од петто одделение кога за прв пат почнува да посетува приватни часови по музика. Своето образование Христијан го продолжил како теоретичар во средното музичко училиште во Битола, а часови по соло пеење почнал да посетува веќе на 17-годишна возраст. Часовите по соло пеење му помогнале да го одреди својот музички правец и да продолжи како соло пејач на Факултетот за музичка уметност при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Христијан Тришоски е роден на 31 јануари 1992 година, а зад себе веќе има искуство како музички професор во основното училиште „Христо Узунов“ во Кичево. Неговата музичка група „Нота Бенд – Тришо“ брои 5 членови: Христијан Тришоски – вокал, Бојан Кузманоски – клавијатура, Даниел Божиноски – саксофон, Дејан Богданоски – тапани и Илија Калески – хармоника.

Повеќе на http://www.radiomk.com

Makedonec ja otvara novata sezona na Zvezdite na Grand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s