„Чалгиска“ на Каролина доби шербет верзија

Младите музичарки познати како триото “Шербет” ја преработија познатата песна “Чалгиска”, на поп-ѕвездата Каролина Гочева.

Снимањето на песната било во паркот на познатата Шарена џамија во Тетово.
“Овој пат одбравме песна од Каролина, која со леснотија нè префрла во едно друго време”, велат девојките од триото “Шербет”.
Групата “Шербет” ја сочинуваат три млади тетовки,  Теодора Ветероска, Ана Марија Блажеска и Марија Костоска. Девојките се познати по преработките на многу македонски песни, и стари и нови.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s