Голман во 96. минута даде гол за опстанок и донесе лудо славје!

Во Германија е забележана несекојдневна сцена на фудбалските терени, затоа што голман постигна гол во 96. минута и тоа ни помалку, ни повеќе – за опстанок на својот тим.

Екипата на Бухбах обезбеди опстанок во Регионалната лига на Германија, а стрелец на голот вреден опстанок беше чуварот на мрежата Александар Штробл.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s