Панчевски со контра удар кон СЈО: Службеник го украде клучот при претресот на мојот дом!

Екс претседателот на Основниот суд Скопје 1, Владимир Панчевски, до медиумите блиски до ВМРО-ДПМНЕ, пушти видео снимка од надзорот на својот дом, на која, како што тврди, се гледа како еден од службениците го зема домашниот клуч на судијата и го става в џеб.

Судијата Панчевски тврди дека ова видео е најфрапантниот доказ за начинот на кој работи СЈО и притисоците што ги врши врз него но и за притисоците што треба да ги очекуваат и неговите колеги.

– Според него снимката служи како доказ за криминалот и подметнувањата со кои се служи СЈОНе говорам за вербални закани и физичко насилство, туку за најподмолна конструкција и криминал од времето на УДБА. На снимката јасно се гледа како едно од службените лица ја злоупотребува службената положба и го краде клучот од мојот дом. Не станува сбор за случајност – вели Панчевски и прашува, дали за ова службеникот добил наредба од Катица Јанева или од претпоставените во МВР.

Тој сака да знае што планираат со клучот и дали може да очекува нови упади во неговиот дом.

Загрижен е за својата и безбедноста на своето семејство. Во исто време Панчевски тврди дека наредбата врз која е извршен претресот е незаконска.

Според него чудно е што налогот за претрес во неговиот дом во Скопје доаѓа од гевгелискиот суд каде што е општо познато дека Јанева има добри релации.

За него е крајно неразбирливо и тоа што наредбата за претрес гласи за незаконско прислушување што ја сториле други лица, а како што вели, во јавноста Катица Јанева лажела дека станува збор за местење предмети преку судскиот систем.

Преземено од http://www.libertas.mk/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s