Стојанчо Бучков од Гевгелија се пласираше во Топ 13 во Бугарскиот X-Фактор

Стојанчо Бучков настапи во “Куќите на судиите”, каде ја отпеа “Angel” од Sarah McLachlan. Една од најпопуларните бугарски пеачки, Јорданка Христова и менторот на Стојанчо, Криско беа воодушевени од неговата изведба и го пуштија во Топ 13. После ова тој ќе настапува на големите концерти низ Бугарија. Првиот концерт ќе биде на 22 октомври.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s