Сообраќајка на кружната трка „Скопје круг 2017“

Враќањето на кружните автотрки во Скопје за жал го одбележа сериозен инцидент, и тоа во последната трка откако српскиот автомобилист Урош Бркиќ со автомобил Хонда излета од патеката и удри во еден од организаторите на трката, легендата на овој спорт во Македонија, Александар Димушевски, кој се наоѓаше крај самата патека.

Инцидентот се случи на тринаесет круга до крајот на трката во четвртата дивизија. Димушевски се здоби со сериозни повреди… Веднаш реагираа медицинските лица, повредениот со возило на Брза помош беше одведен во болница, а трката е прекината.

Веста е преземена од http://ekipa.mk

Crash at Skopje race 2017 / Sudir na Skopje Krug 2017 trki / Судир на Скопје Круг 2017

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s