Стојанчо Бучков го напушти бугарскиот „Х фактор“

Викендов се одржа првиот концерт од финалните вечери во живо на бугарскиот „Х фактор“, во чии рамки се натпреваруваа вкупно 13 финалисти, меѓу кои и нашиот Стојанчо Бучков. 22-годишниот гевлегичанец беше единствениот Македонец што успеа да стигне до оваа фаза од натпреварот, но за жал не доби поддршка од бугарската публика и беше првиот финалист што си замина дома.

Тој настапи со познатиот хит од „Квин“, „Somebody To Love“, за што жирито имаше само позитивни коментари, вклучувајќи го и неговиот ментор Криско, кој нагласи дека е уникатен и нема со кого да го спореди, а како изгледаше сето тоа можете да видите во продолжение.

Откако заврши гласањето, Стојанчо се најде меѓу тројцата финалисти со најмалку гласови, а откако Дахмара прва го напушти натпреварот, тој влезе во дуел со колешката Манал, а крајниот збор го имаше жирито, кое одлучи токму таа да продолжи понатаму.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s