За работниците во Тетово 1 Мај се прославува работно

1 Comment

  1. Не е само Тетово да бидеме реални во приватниот сектор се работи во цела Македонија, не зборете и пишувајте за работнички права, тие во Македонија ги нема од осамостојувањето, иако постои закон, кој воопшто и го почитува, за приватниот сектор празници нема, не знам што надлежните се прават со сила будали, од авион се гледа дека целиот приватен сектор работи само тешко на вработените таму,работат буквално 365 дена во годината-затоа ве молам не пишувајте дека е државен празник тој треба да се именува како празник на државната администрација и точка.Кај нас народот зошто не ги почитува државните празници е затоа што се празници на државната администрација и затоа не го тапете, кај нас закон не се почитува и нема да се почитува уште долги,долги години-не е и чудо што 70% народ не си ја сака државата зошто и не ја чуствува за своја каде е угнетуван итн.итн.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s