Златна Бубамара – Влатко Стефановски со синот Јан, академскиот хор Мирче Ацев и “Танец” ја изведоа „Учи ме мајко, карај ме“

Никола Ристановски ги додели наградите за концерт и албум на годината. Откако Никола го најавува хорот од македонскиот национален ансамбл „Танец“, му доделува две награди на Влатко Стефановски – концерт на годината за августовскиот концерт на Антички театар во Охрид и албум на годината – за неговиот најнов албум „Мајчин јазик“. Во фуриозно темпо, со поддршка на хорот и оркестарот од националниот ансамбл „Танец“, хористите Академскиот хор Мирче Ацев, Дамир Имери – бенд, со зурли и тапани и со Јан Стефановски, синот на Влатко на тапани, Влатко Стефановски ја изведува „Учи ме мајко, карај ме“, која завршува со громогласен и долготраен аплауз, од кој долго оддекнува ВИП-арената.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s