Свечено отворена новата фабрика за месна индустрија ,,Тиамо“

 

Денеска претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев се обрати на свеченото отворање на новата фабрика за преработка на месо и месни производи на компанијата „Тиамо“.

Покрај премиерот Заев, се обратија и Хајрун Сулејмани, сопственик на компанијата „Тиамо“, Блерим Беџети, градоначалник на Oпштина Сарај како и Петре Шилегов, градоначалник на Град Скопје кои ја потенцираа важноста за проширување на ваквите инвестиции во индустријата за преработка на месо, обезбедувајќи редовно снабдување на пазарот со најквалитетните производи на месо.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s