Во Букурешт откриена бистата на познатиот македонски сликар, Никола Мартиноски

“Денес во Букурешт, ја имам честа
да ја откријам бистата на познатиот македонски сликар, Никола Мартиноски.

Нема сомнеж дека овој убав и вреден проект, дополнително ги зацврстува односите и врските меѓу двете култури, македонската и романската.

Тој е колку симболичен, толку и суштински мост на одличните односи меѓу двете земји. 🇲🇰🇹🇩 ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s