Васил Гарванлиев ја промовираше баладата “Мојата улица”

Несудениот македонскиот евровизиски претставник Васил Гарванлиев ја промовираше својата нова песна. Се работи за баладата “Мојата улица” за која музиката ја компонираше самиот Васил. Автор на текстот е Игор Џамбазов а македонскиот композитор кој живее и работи во Канада, Давор Јордановски го придружува Васил на пијано.

Спотот е сниман во старата касарна во Струмица во режија на Ѓорги Вацев. Се напоменува дека се работи за автобиографска песна, а како инспирација на Џамбазов при пишувањето на текстот било животното патешествие на Васил.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s