700 пакети од семејството на Зоран Заев за најпогодените општини од корона вирусот, Куманово и Дебар

Во соработка со општинските кризни штабови на најпогодените општини од корона вирусот, Куманово и Дебар, семејството на претседателот на СДСМ Зоран Заев со помош на волонтерите од струмичкиот општински кризен штаб и хуманитарни невладини друштва, во текот на денешниот ден ќе спремаат и утре ќе испорачаат вкупно 700 пакети со прехранбени продукти од кои 500 за Куманово и 200 за Дебар.

Помошта ке се испорача на место и во договорен термин со општинските кризни штабови. Истата ке биде само доставена, а понатамшната дистрибуција до домовите на луѓето ке го вршат општинските кризни штабови преку своите волонтери.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s