Светиот оган се запали од гpoбот на Иcyc Xpиcтос во Ерусалим: Церемонијата се одржа без присуство на верниците

Tрадиционалната церемонија на „Светиот оган“ која секоја година пред православен Велигден се одржува на Светиот гроб во Ерусалим, оваа година се одржа без присуство на верници

Појавата на благодетниот оган според верниците претставува видлива појава на Светиот Дух и потврда за воскреснуавњето на Исус Христос.

Поради пандемијата со коронавирусот оваа година немаше присуство на верници.

Holy Fire Jerusalem 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s