Репортажа на Телма од Инфективна клиника… “Бев речиси мртов…”

Пациентот Заир од Куманово не верувал во ковид-19. Но, тој пред две недели бил донесен на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби, и како што вели самиот – дишел на шкрги. Лекарите едвај се избориле за повторно да земе воздух со полни гради, бидејќи снимката на прием покажувала дека коронавирусот опфатил 90 проценти од нив. Заир верува во докторите кои му го спасиле животот, а го чека и вториот негативен тест. Тој порачува да носиме заштитна маска и да внимаваме на нашето здравје…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s