The Chicks имаат нова песна, “Бакнеж”

Македонскиот женски бенд The Chicks, ја објави втората песна од новиот деби албум „Travelers”, насловена како „Бакнеж”.

Автор на музиката и аранжманот е Александар Чекреџи- Чекре, текст и аудио продукција Александар Ристовски- Принц, микс и мастеринг: Златко Симионски- Зеко.

За песната е објавено и видео за кое девојките на својот фб профил напишаа: „Со оглед на ограничувањата и неможноста да изработиме професионален видео запис, решивме на бидеме креативни и да направиме видео снимено со телефон, кое што сами го измонтиравме. Снимено е на локации на велешкото езеро „Младост“. Беше навистина забавно за нас и се она што е снимено во суштина сме ние, потполно природни. Сакавме да покажеме дека и во вакво време, сепак човек може да биде креативен и да твори“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s