“Сенки” новата песна на Теа Трајковска промовирана со видео спот

“Сенки” е насловот на новата песна на младата поп пејачка Теа Трајковска, која што истата ја промовираше заедно со видео спот. Песната е дело на веќе докажаниот Лазар Цветковски, додека текстот го напиша самата пејачка. Теа за нејзината нова песна вели:

“Сенки” е еден од оние проекти што зборуваат сами за себе, снимен во можеби најтешки глобални/локални околности. Верувам дека ќе ги допре моите слушатели и дека сите ќе се пронајдат во оваа приказна која едвај чекав да ја споделам со нив”, изјави пејачката Трајковска.

За видео спотот и приказната во него овој пат беа задолжени режисерите Томи Акимовски и Горан Симјановски, додека пак за нејзиниот изглед се погрижија Мите Занов, Даниел Николовски и Дарко Петковски. Оваа девојка која е релативно млада на македонската музичка сцена, со снимањето на нови песни и работка на нови проекти само докажува како на публиката, така и на своите колеги, дека и во вакви пандемски корона услови е возможно да се твори, снима и промовира.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s