Водечкиот производител на автомобилски делови Magna објави изградба на фабрика во Македонија

Водечкиот снабдувач на автомобилски делови Magna Internacional објави дека започнува со изградба на првата фабрика во земјава, не наведувајќи никакви подетални информации за висината на инвестицијата, бројот на работни места кои ќе бидат отворени и локацијата каде ќе се гради фабриката.
„ Во Magna продолжуваме да одиме напред и остануваме фокусирани за подобро да им служиме на нашите клиенти низ целиот свет. Возбудени сме да го објавиме почетокот на нашата прва фабрика во Северна Македонија. Во објектот од 17. 000 м квадратни ќе се произведуваат надворешни огледала и активатори.“ – стои во објавата на официјалните профили на социјалните мрежи на Magna Internacional.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s