Ај Кју и Тони Зен ја преработија безвременската „Песна за Скопје“ (Градот убав)

Легендарната „Песна за Скопје“ или „Градот убав“ на маестро Алаксандар Џамбазов и Бошко Смаќоски доживеа нова и свежа верзија.

Ај Кју и Тони Зен ги споија енергиите, ја преработија оваа песна и со надополнет и изменет текст и во еден сосема нов аранжман и вдахнаа нов живот.

Аранжманот го изработи Бојан Трајковски, а текстот го надополни Тони Зен.

Инаку, песната беше дел од фестивалот Скопје Лајт Арт Дистрикт кој се оддржа под мотото „Градот зелен пак ќе никне“ во организација на Универзална Сала под покровителство на Град Скопје.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s