Групата „Нокаут“ победник на 35. издание на „Макфест“

На плоштадот „Слобода“ во Штип синоќа (19.09) се одржа 35. издание на најголемиот македонски фестивал на забавна музика „Макфест“.

На сцената пред публиката продефилираа 24 натпреварувачи кои се обидоа да ја освојат публиката и жири комисијата со своите песни.

Победник на 35. издание на „Макфест“ е групата „Нокаут“ со песната „Сакам да живеам“.

Втора награда: Ѓоко Таневски – „Ден по ден“

Трета награда: Омер Џаферовски – „Ако те изгубам“ 

Најдобар сценски настап: Виктор Апостоловски – „Срца камени“

Најдобар дебитант: Полина – „Сѐ се врти во круг“

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s