Американскиот рапер Кање Вест објави икона на Свети Климент Охридски

Икона на основоположникот на Македонска православна црква Свети Климент Охридски објави Твитер-профил познатиот американски рапер Кање Вест. На објавата нема текст туку само познатата икона на овој голем христијански светител.

Колку што е познато, тој е верник во Евангелистичката црква, додека неговата сопруга Ким Кардашијан е од православна вероисповед, а нивните четири деца се крстени според православните обичаи.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s