Мартина Блажеска ја промовираше “Розеви неба”, првата авторска песна на Македонски јазик

Мартина Блажеска е млада македонска талентирана пејачка со врвно музичко образование и веќе докажан успех во музиката во светски рамки.

Имено, нејзината најнова песна „Розеви Неба“ е напишана за International Day of Peace (Меѓународниот ден на мирот) и е дел од проектот Songs for World Peace (Песни за мир во светот), кој е поддржан од Обединетите Нации, и беше промовирана токму на 21 септември, Меѓународниот ден на мирот.

Глобалната иницијатива „Песни за светскиот мир (Songs for World Peace)“ , на овој ден претстави повеќе од 100 композиции, напишани специјално за овој повод, од музичари од целиот свет, а помеѓу нив беше и нашата Мартина.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s