Црвена јабука и Јосип Пејаковиќ со видео запис за песната „Tvrđava“!

Бендот Црвена јабука и Јосип Пејаковиќ објавија видео запис за песната „Tvrđava“, по која ќе биде именуван новиот албум на сараевската група, а кој треба да се најде пред публиката кон средината на октомври.

Музиката на новата песна ја работеше Мирко Шенковски (Geronimo), текстот: Мирко Шенковски (Geronimo) / Драгана Кајтазовиќ-Шенковски, а аранжманот: Мирко Шенковски (Geronimo) / Дражен Жериќ.

“Колегите музичари и пејачи кои имаа можност да го слушнат новиот албум на Црвена јабука, велат дека е силен како тврдина. Насловната песна и видео запис носат една силна порака што ќе биде препознаена низ целиот регион. Црвена јабука и Јосип Пејаковиќ се совршена комбинација, затоа што најдобрите секогаш одат со најдобрите “, изјави авторот на „Tvrđava“ Мирко Шенковски (Geronimo).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s