Калиопи се потсети на првиот настап на “Златно Славејче”

Пејачката Калиопи Букле се потсети на нејзиниот прв настап на од детскиот фестивал “Златно Славејче” од 1976 година. По повод 50 години од фестивалот таа го сподели видеото од својот втор настап, 9 години подоцна бидејќи нејзиниот прв настап е избришан и не постои во архивите.

Сепак постои еден мал дел од нејзиниот прв настап кој е снимен од нејзин братучед кој бил во публиката.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s