20 лица, управители на фирми, сметководители и банкари осомничени за затајување данок во вредност од милион евра

Управата за финансиска полиција во кординација со Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Кривична пријава против 20 физички и 15 правни лица.

Тие се осомничени за сторени кривични дела за даночно затајување, соизвршителство злоупотреба на службената положба и овластување и помагање, со кои го оштетиле Буџетот на Македонија по основ на данок на додадена вредност, данок на добивка и персонален данок на доход во вкупен износ од 62.933.835 денари.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s