КАКО НА ФИЛМ: МВР во голема акција приведуваше криумчари на мигранти, земале од 500 до 700 евра за лице

МВР и Обвинителството спроведе акција за сузбивање на организирана криминална група што криумчарела мигранти, при што се приведени 10 лица.

Организатори на криминалната група се две лица од Богданци, татко и син, како и едно лице од Лојане и едно од Скопке. Денеска се извршени претреси на 10 локации во Скопје, кумановско, штипско и гевгелиско и притоа се приведени 10 лица, а еден член на групата за истото дело од претходно е на издржување на мерка протвор. 

Соработници на оваа група од Грција преку нелегалнио премини ги пренесувале во Гевгелија и Дојран, од таму членови на групата го носечле во Кумановско-липковскиопт регион, каде биле засолнувани и чекале трансфер кон Србија. Оваа група имала соработници и во Србија.

Денеска до Обвинителството ќе поднесе кривична пријава против овие 12 лица. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s