Софијанова: Вирусот може да остане во воздухот 4-6 часа

Таа вели дека според последните истражувања, аеросоли од коронавирусот може да останат во воздухот од 4-6 часа. И затоа е потребно да се носи маска и на отворено, смета Софијанова.

„Последното нешто што го читав денеска, и кога го градев ставот за маската на отворено, кажува дека вирусот може да останат во воздухот од 4-6 часа“, рече Софијанова, и додаде дека има исклучок од ова.

„Тука би ги исклучила планините, но во градско урбано место може да остане во воздухот, и вие не знаете кој поминал пред вас и не знаеме кој е носител на вирусот“, рече Софијанова.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s