Владата прифати недела да биде прогласен за неработен ден

Владата ја прифати иницијативата за денот недела да биде прогласен за неработен ден, соопшти премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Заев додаде дека го задолжиле Министерството за труд и социјална политика во рок од 15 дена да достави законско решение за ова прашање.
„Ова решение е во интерес на граѓаните, неделата треба да биде ден посветен на одмор, ден за поквалитетно време за секој граѓанин на кој тоа му е потребно, ден за семејството, ден за себе“, додава Заев.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s