Армискиот полигон „Криволак“ доби нов пат во должина од 33 километри со кој се отвора нов пристап од стрелиштето Пенуш

Армискиот полигон „Криволак“ доби нов пат во должина од 33 километри со кој се отвора нов пристап од стрелиштето Пенуш кај Штип, а истовремено се обнови и патната инфраструктура во самиот полигон во должина од 15 километри.

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, која денеска беше во посета на „Криволак“, каде што работат инженерците на Армијата, информира за сработеното и за идните планови за овој капацитет за кој рече дека е дополнителен ресурс во колективната одбрана и безбедност на алијансата и наша лична карта во НАТО.

„Овие инвестиции значеа огромен напор, огромен труд и огромна волја, пред сè, од нашиот Генералштаб и од нашите инженерци што во изминатиот период секој работен ден го поминуваа на армискиот полигон ’Криволак’. Ја постигнавме нашата прва стратешка цел, а тоа е полигонот ’Криволак’ да го отвориме кон север и да го поврземе со стрелиштето Пенуш кај Штип за да можеме од две страни да пристапуваме кон полигонот и за да го ослободиме притисокот што досега постоеше исклучиво преку Неготино“, рече министерката.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s