„Coca – Cola“ за Божиќ ни претставува нешто поинакво, моќно и мотивирачко: Новата реклама испраќа важна порака

Новогодишните и Божиќните празници се ближат, а на тоа не потсети и новата реклама на компанијата Coca-Cola која оваа година ни претстави нешто поинакво, мотивирачко и моќно.

Компанијата слави 100 години од првата божиќна реклама, но овојпат со нова кампања која испраќа важна порака до сите и ги охрабрува луѓето да бидат поприсутни во кругот на семејството за празниците кои доаѓаат.

Во рекламата за оваа година, гледаме татко како излегува од дома за да отиде да работи на ветерница среде море. Пред да замине, неговата ќерка му дава писмо за Дедо Мраз, но тој заборава да го испрати по пошта. Кога таткото сфати што направи, решава да стори сé за своето дете, апсолутно сé!

Крајот на рекламата растажи многу луѓе и покажа дека духот на Божиќ е токму во семејството.

„Овој Божик подарете нешто кое само вие можете да го дадете“ е овогодишното мото на Coca-Cola.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s