Нè напушти Диего Армандо Марадона

Светот се збогува со фудбалскиот уметник, душата на Аргентина и Неапол, идолот на многу генерации кои го сметаат за најдобар фудбалер на планетата на сите времиња. На 30 октомври наполни 60 години.

Најтажната вест за Марадона ја пренесуваат аргентинските весници Кларин и Оле, а причинaта за смртта е срцев удар.

Ноември беше тежок за него од почетокот на месецот со хоспитализацијата во приватниот санаториум во Ла Плата и потоа трансферот во клиниката Оливос каде се соочи со хируршка интервенција на главата. Успехот на операцијата беше делумно олеснување. Го чекаше тешко закрепнување. Не издржа неговото срце.

Четири амбулантни возила итно пристигнале до неговата куќа, но и покрај тоа што дошле брзо, веќе било доцна, пишува весникот Оле.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s