Уште 100 години ќе се гледа ова ремек дело на Марадона

Неговите погодоци се спектакл за гледање, но само еден го носи епитетот „гол на векот“, кој ФИФА го прогласи во 2002-ра и претставува асоцијација за фудбалскиот волшебник. Аргентина – Англија, четвртфинале на СП 1986 со коментар на Виктор Хуго Моралес. Антологија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s