Премиерот Заев: Во северо-источниот регион се инвестираат 80 милиони евра за патна мрежа

Го модернизираме Коридор 8 како една од најважните македонски капитални инвестиции, објави премиерот Зоран Заев на неговиот фејсбук.

„Коридор 8 е главната артерија која ја поставува Северна Македонија како крстопат помеѓу соседите, а ги поврзува и Црното со Јадранското Море. Работите на патната инфраструктура на Коридорот 8 се одвиваат на целиот исток на земјата, а само во северо-источниот регион се реализира инвестиција од над 80 милиони евра со интензивирана изградба на патната мрежа како никогаш досега“, пишува Заев.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s