Затворен угостителски објект во Жеровјане, полн со гости, танчерки и дрога

Во периодот од 21,30 па се до нешто пред полноќ траела акцијата за затворање на угоститлски објект полн со танчарки, гости и дрога. Полициските службеници заедно со државниот пазарен инспекторат во село Жеровјане изврши акциска контрола. Биле затекнати 40 гости а од од слобода бил лишен сопственикот на објектот 31 годишниот Х.А. кој е од тетовското село с.Боговиње.

Покрај ова во угостителскиот објект биле затекнати и десет девојки задолжени за забавата на гостите кои работеле како танчарки. Седум се од Србија, една од Бугарија и две девојки биле од Македонија.

Државната пазарна инспекција објектот го затворила а против сопственикот ќе бидат поднесени две кривични пријави- една за не постапување според здравствените препораки за време на епидемија и една за трговија со луѓе.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s