„Бен Хур“ ја сними „Беше друга Македонија“

Деновиве е промовирана новата песна „Беше друга Македонија“ на прилепската група „Бен Хур“. Песната со носталгичен призвук зборува за времето пред 1990-тите години и за моралните, етички, културолошки и спортски вредности на тоа време. Музиката и текстот ги напиша Душко Темелкоски.

Аранжманот е на Борче Шабаноски, од чие студио излегува оваа продукција.

Песната се промовира со видео-запис, во кој се вклучени стари фотографии и кратки видео-инсерти за настани и личности од светот на музиката, спортот, театарот, филмот, кои се спомнати во текстот на песната.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s