Трактор на годината: Не загадува и работи автономно (ВИДЕО)

Ако мислевте дека косилките и виљушкарите на батерии се максимумот што може да ја достигне електричната енергија во однос на работните возила, не сте во право. Од Калифорнија, поточно градот Ливермор, моментално доаѓа најнапредниот трактор во светот.

Неговото име е Монарх, а покрај атрактивниот дизајн со LED осветлување, има и многу повеќе. Ова е електричен и автономен трактор, односно „најпаметен трактор на светот“, како што го нарекуваат во седиштето на компанијата.

Особено, електричниот погон носи значителни придобивки. Како прво, повеќе нема загадување од честичките емитирани со издувните гасови. Друг домен во кој се користи електричен погон е заштедата. Во американски услови, овој трактор заштедува околу 45 долари дневно на гориво.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s