Комерцијална банка донираше две возила за итна медицинска помош

Министерот за здравство д-р Венко Филипче и д-р Маја Стевкова Штериева, главен финансов директор и член на Управниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје, денеска присуствуваа на настан по повод донација за поддршка на македонското јавно здравство во справувањето со КОВИД-19 вирусот. Станува збор за донација од две возила за Службата за итна медицинска помош, 280 кислородни концентратори, маски за неинвазивна вентилација и 7.120 тестови за коронавирус од Комерцијална банка. Вкупната вредност на оваа донација изнесува 336.600 евра.

Во изјава за медиумите, министерот Филипче се заблагодари за донацијата од Комерцијална банка и истакна дека оваа компанија беше една од првите компании кои му помогнаа на Министерството за здравство.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s