Официјално пуштен во употреба реконструираниот булевар „Гоце Делчев“ во Прилеп

Пригодно во Прилеп денеска беше и официјално пуштен во употреба реконструираниот булевар „Гоце Делчев“ во центарот на градот.

Поради пандемијата, градот го откажа денешното прославување на светецот-заштитник свети Никола со заедничка посна трпеза во центарот на градот, но се погрижи да се официјализира функционирањето на реконструираниот булевар, еден од капиталните проекти вреден околу 62 милиона денари.

Честитајќи им го празникот на прилепчани, премиерот Зоран Заев нагласи дека грижата за здравјето е најбитна, но традицијата на прилепчани останува и ја почитува, а оваа отстапка од традицијата е голем придонес за здравјето. Според Заев, во овој момент многу е битно што градот доби голем инфраструктурен објект кој ќе им користи на сите.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s