Таравари: Владата досега не прифатила ни една од 21 одлука на ЕУ за санкции кон Русија

Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива, бара од министерот за надворешни работи Бујар Османи да одговори зошто надворешната политика на Северна Македонија не е усогласена со онаа на ЕУ во однос на санкциите кон Русија.

Од партијата изнесоа податок дека од кога Зоран Заев станал премиер, Советот на ЕУ донел 21 одлука за продолжување и проширување на санкциите против Русија, но владата исто толку пати одбила да воведе санкции против Русија.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s