Делегација на СДСМ положи цвеќе на гробот на Киро Глигоров

По повод деветгодишнината од смртта на првиот претседател на независна Република Македонија, Киро Глигоров, делегација на СДСМ претставена од претседателот на СДММ, Марко Михаилоски и пратеничката од СДСМ, Даниела Маркоска, денеска оддаде почит и положи цвеќе на неговото вечното почивалиште.

„ СДСМ и сите граѓани со особена почит се сеќаваат и ги вреднуваат државните достигнувања на претседателот Глигоров кој го отвори европскиот пат на земјата.

Заложбите на претседателот Глигоров за напредок на државата, неговите државнички политики, изградија значајни пријателства, отворија соработка и создадоа заедништво, со што јасно ја постави насоката и го зацрта патот на интеграцијата и развојот, којшто денес со гордост го продолжуваме.

Претседателот Глигоров беше почитуван политичар и државник во регионот и светот, чие искуство и мудрост и денес се вреднуваат и ценат.

Тој е претседателот кој ја зачува својата татковина безбедна, далеку од виорот на војната и успеа да ја постави на вистинскиот пат.

СДСМ како одговорна и државничка партија којашто се води од интересите на граѓаните и државата, останува цврсто определена да ги негува и спроведува вредностите што претседателот Глигоров ги остави зад себе“ соопшти СДСМ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s