(ВИДЕО) 19-годишна Израелка е најубавата жена за изминатата година

Уште од 1990 година, TC Candler и независни модни критичари ги избираат 100 најубави лица на светот.

Победничка на 2020 година е Јаел Шелбиј, 19-годишна манекенка од Израел која и претходните две години беше во топ три најубави лица според овој магазин.

Оваа девојка, според пишувањата на израелските медиуми, е во врска со 35 годишниот син на израелскиот милионер Брендон Корф. Таа има работено на бројни модни кампања, меѓу кои и за колекцијата на шминки на Ким Кардашијан.

Критериумите по кои се прави листата на најубави лица се естетско соврешенство, но се гледаат и елеганцијата, држењето, оригиналноста.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s