Министерката Шекеринска во посета на Лесниот пешадиски батаљон во Штип

Шеќеринска – 2021 ќе биде година на интензивна секојдневна обука на Лесниот пешадиски баталјон, дел од НАТО декларираната Лесна пешадиска баталјонска група. Во касарната во Штип се уверив дека се решителни да се претстават во најдобро светло на оценувањето од НАТО во 2022. Се што вложивме во оваа единица досега, се што ќе вложиме годинава, ќе се оценува во 2022. Создаваме единица која гордо ќе го носи македонското знаме, но и значката на НАТО!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s