(ФОТО) Фотографија стара 3 децении – Вака некогаш изгледаше Северина!

На крајот на осумдесеттите на естрадната сцена во тогашна Југославија се појавила и Северина.
Од самиот почеток, нејзините чекори биле многу успешни.

На почетокот на 1990 година победила на радискиот натпревар „DemoX“ на радиот Загреб и освоила снимање на „LP“.

Во јули 1990 година настапува на Сплитскиот вестивал со песната „Води ме на плес“, а на крајот на годината и на Загребфест со песната „Склопи очи музика док свира“, каде освоила прва награда .
Истата година станува и водителка во емисијата „Top cup“ на ХРТ, која ја води една година, а на крајот на годината заминува на првата турнеја низ Австралија.

Погледнете како Северина изгледала пред речиси 30 години.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s