Паднати дрва на патот кон Маврово со часови го блокираа сообраќајот, заглавени и туристи

Паднати дрва цел ден го отежнуваат движењето кон Маврово. Од утринава овој правец е делумно блокиран за сообраќај. Причината е замрзнатиот дожд кој паѓал во текот на целата ноќ. Дрвата се замрзнати и не можат да го поднесат притисокот.

-Екипите на Македонија пат мака мачат да се справат со паднатите дрва на патниот правец кој води кон Маврово. Надлежните велат дека во минатото се случувале обилни дождови, но никогаш досега дождот не бил причина за толку дрва да паднат и да го блокираат патниот правец.

-Од сабајле од 4:30 сме на терен. Нон-стоп паѓаат дрва, појди до „крак“ врати се назад, на 100 метри паднато дрво. Оди погоде километар, пак паднато дрво. Преку 100 дрва се паднати на патот од „крак“ до Маврово во текот на денот. Како што гледате уште паѓаат дрва, и во текот на ноќта уште ќе паѓаат. Како што гледате дрвата се мраз. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s