Важеше за еден од најдобрите пејачи, па наеднаш го снема од сцената – ПОГЛЕДНЕТЕ како Зоран Ванев изгледа денес (фото)

Пред нешто повеќе од деценија македонскиот пејач на народна музика, Зоран Ванев, ги воодушеви сите кога се појави на големата сцена на „Гранд“, но потоа со светлосна брзина и се изгуби од сцената. Неговите песни беа голем хит во целиот регион, а песните како „Јужна пруга“, „Лила“ и „Моника“ се уште важат за едни од најголемите фолк хитови.

Но тој во еден момент ќе одлучи да го остави микрофонот и ќе замине во Швајцарија, и покрај тоа што беше еден од ретките наши пејачи кој имаше своја публика и во Србија. Кариерата ја започна во 90-тите години од минатиот век, со неговата прва песна Ангела која беше и се уште е голем хит во Македонија.

Штипскиот пејач откако замина во Швајцарија работи како доктор за природна медицина, а како што самиот изјави во една пригода, воопшто не жали што микрофонот го заменил со белиот докторски мантил затоа што отсекогаш сакал и имал голема желба да им помага на луѓето.

Во Швајцарија каде што сега живее со неговото семејство, со сопругата и двајцата синови, тој има клиника каде го посетуваат луѓе од целиот свет…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s