Солзи, радост, еуфорија – И одбојкарите со „Бисер Балкански“ се пласираа на ЕП (ВИДЕО)

Сосема очекувано нескриена беше радоста кај македонските одбојкари кои со победата од 3-1 (25:19, 21:25, 25:23, 25:18) против Турција во последното квалификациско коло обезбедија нов настап на Европско првенство оваа година.

Ова ќе биде второ учество на Македонија на Европските првенства.

Па на крајот од натпреварот во СЦ „Борис Трајковски“ уште еднаш ечеше „Бисер балкански“, овој пат од одбојкарските срца на патот кон новото место меѓу најдобрите на Стариот континент…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s