Се преговара за 200.000 дози кинеска вакцина

Македонија преговара со Кина за 200 илјади дози од нивната вакцина за Ковид. Ако успешно се завршат преговорите, шишињата веднаш ќе завршат во фрижидерите на здравствените домови во земјава. Датумот кога би пристигнале, ниту пак други детали не се познати. Здравствените власти се насочија да се обратат на Исток, затоа што производителите кои први се пробија на пазарот сред пандемијата затајуваат со бројот на дози кои можат да ги испорачаат во земјите каде што им ги ветија. Кинеската вакцина која се прима во две дози на 28 дена е безбедна и нема никаков сомнеж за тоа смета министерот Филипче, кој за Телма кратко потврди дека и тој ќе ја прими.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s