(ТВ 24) Македонски граѓани го пробија системот за вакцинација и одат да се вакцинираат против Ковид во соседна Србија

Македонски граѓани го пробија системот за вакцинација и одат да се вакцинираат против Ковид во соседна Србија. Покрај лекари кои примиле вакцина таму и обични граѓани успеваат да аплицираат преку порталот Е-Управа на Институтот за јавно здравје„ Др. Милан Јовановиќ Батут“.

24 ТВ преку свој вработен аплицираше за вакцина во Врање и по неколку обиди успешно помина на прашалникот и за кратко време барањето му е одбрено.

„Ве известуваме дека покажавте дека успешно покажавте интерес за вакцинација против Ковид-19“, се вели во одговорот од порталот Е-Управа кој стигна за кратко време.

Од Институтот за јавно здравје го известија дека ќе добие СМС порака за терминот за вакцинација.

Вчера пак, вакцина против Ковид прими Голубинка Бошевска микробиолог и началник на лабораторија за вирусологија во Институот за јавно здравје, која сега работи во СЗО во делот за лабораториите во регионот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s