Пратеникот Мартин Костовски – Може да патувате бесплатно со мене до Скопје и да споделувате проблеми

Пратеникот Мартин Костовски од СДСМ кој со семејството живее во Куманово, а до своето работно место во Собранието во Скопје секојдневно патува со својот автомобил испрати информација и повик до своите сограѓани од Куманово

„Време е со личен пример да покажеме дека сме на располагање на граѓаните во вистинска смисла на зборот“, вели тој.
Оние сограѓани кои патуваат во Скопје а особено(пациенти,студенти и генерално секој кој патува до главниот град) можат секојдневно тоа да го сторат така што ќе патуваат заедно со него. Имено негова идеја е, од причина што граѓаните се тие кои учествуваат во покривањето на патните трошоци на пратениците(преку плаќање на даноци) тие да бидат и корисниците на овој превоз.
Пратеникот секој ден ќе застанува близу Основниот суд или Општата Болница во Куманово, каде што било кој кумановски граѓанин кој има потреба да патува во Скопје ќе може тоа да го направи заедно со Костовски, без никаков надомест,а истовремено доколку сака ќе може да поразговара со пратеникот за било каков проблем или прашање што го тангира него како граѓанин”…..
„Мал гест, ама искрен и од срце “ , порача тој во објава на својто ФБ профил.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s