Армијата се поднови со 65 подофицери – први по 11 години пауза

По цели 11 години пауза во Армијата од денеска ќе започнат да функционираат 65 нови подофицери, обучувани од редот на професионалните војници во современа процедура и наставен план за обука. Свеченото промовирање го поздрави министерката Радмила Шекеринска која им честиташе на новите подофицери за успешно поминатата обука притоа истакнувајќи го значењето на подофицерскиот кор.

„Вие сте столбот на Армијата, лидери и учители на професионалните војници. Бидете пример во извршувањето на задачите. Вашата служба ќе остави силен печат врз професионалниот развој на Армијата“, рече Шекеринска на свеченоста во касарната „Илинден“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s